2018
Nieuws

FAST blijft in de Eredivisie

Flynth FAST handhaaft zich op winst op Peelpush >>>

GENNEP – Eredivisionist Flynth FAST heeft zich het vege lijf weten te redden. In een zinderende derby werd Peelpush uit Meijel met 3-0 verslagen. De bezoekers die alleen in de tweede set op grote achterstand gezet werden bleven strijden tot het laatst. Met de setstanden 25-23, 25-19 en 28-26 hield FAST in een uitverkocht Pica Mare de volle winst in eigen huis. Daarmee kwam voor de vijfde achtereenvolgende keer de thuisclub als winnaar uit de bus.
Het gegeven dat alleen thuisclubs in de -tot Limburgs kampioenschap verheven- degradatiepoule van de Eredivisie kunnen winnen kreeg door de ploeg van trainer Jacek Ziemba in de twee uitwedstrijden wellicht teveel aandacht. Zondag in Gennep liet Flynth FAST er geen twijfel over bestaan. De benodigde driepunter wilde het samenwerkingsverband uit Gennep en Sint Anthonis op eigen kracht binnenhalen.
Trainer Jacek Ziemba wist in de voorbereiding een gevoelige snaar te raken bij zijn speelsters, en die voorbereiding vertaalde zich in de wedstrijd. De Poolse trainer gaf verder de voorkeur aan Ellen Willems op de liberopositie terwijl met middenaanvalster Joska Fransen als diagonaal een treffend antwoord gevonden werd op de aanvallende kwaliteiten van de Meijelse Noa Klerckx. De passer-loper die in de eerste wedstrijd een plaag was voor Flynth FAST kwam nu veel minder in het spel voor.
De ruim zeshonderd toeschouwers zagen een gepassioneerd Flynth FAST dat in de eerste set -met aan beide zijden opvallend veel foutservices- gelijk optrok met de bezoekers. Bij 17-20 sloegen de bezoeksters uit Meijel een kloof die door toedoen van de sterk serverende en aanvallende Joëlle Vilé ongedaan gemaakt werd. Met 25-23 deelde Flynth FAST de eerste tik uit.
De 1-0 voorsprong schonk de thuisploeg zichtbaar vertrouwen. Bij een 1-5 en 10-16 achterstand raakte FAST niet van de kook. Opnieuw bracht een servicereeks van de zondag als passer-loper spelende Joëlle Vilé Flynth FAST terug in de wedstrijd. Via 25-19 kwam de Roze Brigade op een 2-0 voorsprong.
Peelpush, dat met een overwinning ook veilig zou zijn, streed in de derde set voor wat het waard was. In een tot 17-17 gelijkoplopend duel leek het pleit bij 23-18 in het voordeel van FAST beslecht. De bezoekers putten moed uit enkele punten en kwamen terug tot 23-23. Flynth FAST liet enkele matchpoints voorbijgaan voor dat sporthal Pica Mare ontplofte van vreugde. Met 28-26 stelde de ploeg van trainer Jacek Ziemba de overwinning, en daarmee het verblijf in de Eredivisie veilig.
Aan een seizoen dat gekenmerkt werd door blessureleed en sportieve tegenvallers kwam een happy end. De overwinning maakte veel emoties los bij het team en het publiek. De vergelijking met zaterdag 16 april 2016 werd gemaakt. Op die dag werd Flamingo’s Dames kampioen in de Topdivisie. De overwinning op Peelpush voelde ook als een kampioenschap.

Het bericht FAST blijft in de Eredivisie verscheen eerst op Maasduinen Centraal.

Lees het hele bericht van Maasduinen Centraal - NimaRTV »