13 sep, 12:04
2017
Algemeen
AgriFood Capital

Kinderkookwedstrijd Keukenbazen

.

Download/bekijk het hele persbericht hieronder.

Bekijk bestand: kinderkookwedstrijd Keukenbazen


AgriFood Capital’s kinderkookwedstrijd Keukenbazen is gestart

Welk team mag zich straks Keukenbazen 2017 noemen?
En wie wordt SmaakBurgemeester van Nederland?

 

De Keukenbazen Battle 2017 is gestart! Kinderen tussen 10 en 12 jaar in zeventien gemeenten in Noordoost-Brabant kunnen zich tot en met 24 september aanmelden voor deze leukste en spannendste kookwedstrijd voor kinderen. Keukenbazen is een initiatief van AgriFood Capital en onderdeel van Dutch Agri Food Week. De Brabantse topchefs Jermain de Rozario en Jan van Hout maken deel uit van de jury.

 

Het is alweer de derde editie van AgriFood Capital’s Keukenbazen Battle, de leukste en spannendste kookwedstrijd voor kinderen van 10 tot 12 jaar in Noordoost-Brabant. En deze keer wordt het nog grootser dan in de voorgaande jaren. Voor ‘t eerst doen alle Noordoost-Brabantse gemeenten mee.

 

Vorig jaar

In 2016 deden meer dan 90 teams uit de regio mee. Het team uit Mill en Sint Hubert sleepte na een super spannende strijd de hoofdprijs in de wacht. Zij mochten onder meer opnamen bijwonen van het nieuwe programma ‘De Brabander Bakt’ in de studio van 24Kitchen. Burgemeester Antoine Walraven werd benoemd tot SmaakBurgemeester van Nederland.

 

Lekker en gezond met producten uit de buurt

De opdracht dit jaar is eenvoudig: ‘Maak een hoofdgerecht met lekkere en gezonde producten uit je eigen buurt’. Deelnemers gaan in teams van twee, drie of vier kinderen de strijd aan; per gemeente gaat één team door naar de finale, de ‘Mega Live KookBattle’, op zaterdag 7 oktober bij het Koning Willem I College in ‘s-Hertogenbosch.

 

Topkoks in de jury: Jermain de Rozario en Jan van Hout

In elke gemeente jureert een chefkok de ingezonden hoofdgerechten. Hij of zij kiest de winnaar in de gemeente en coacht het team tijdens de finale op 7 oktober. Deze koks jureren in de gemeenten: http://www.keukenbazen.nl/juryenkoks/

Een topjury beoordeelt de zeventien gerechten in de finale. Projectmanager Monique de Wit van AgriFood Capital: “We zijn heel blij dat we voor de finale dit jaar twee jonge, Brabantse, absolute topkoks in de jury mogen verwelkomen: Jermain de Rozario en Jan van Hout. Beide koks werkten in sterrenzaken, timmeren hard aan de weg met hun eigen restaurants en hun talent en vakmanschap wordt alom erkend. Jermain werd in 2014 VariatieChef van het Jaar, Jan werd eind vorig jaar tweede tijdens The European Young Chef Award. Met culinair communicatiedeskundige Anouschka Peterink en Maaike de Reuver van Food Inspiration is de jury compleet.”

 

Prijsuitreiking tijdens feestelijk diner

De winnaar van Keukenbazen wordt bekend gemaakt tijdens een feestelijk diner in het Brabantse Provinciehuis, op woensdag 11 oktober. Daar koken professionele koks de zeventien finalegerechten. De kinderen, hun ouders, de burgemeesters en partners van Keukenbazen schuiven gezellig samen aan tafel. Het winnende team krijgt mooie prijzen, de burgemeester van de winnende gemeente mag zich een jaar lang SmaakBurgemeester van Nederland noemen.

 

Samen met gemeenten en partners

Voor Keukenbazen trekt AgriFood Capital samen op met de zeventien deelnemende gemeenten. Zij zijn belangrijke partners voor het slagen van deze wedstrijd; de burgemeesters zijn ambassadeur van Keukenbazen. De deelnemende gemeenten zijn Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Grave, Haaren, ’s-Hertogenbosch, Heusden, Landerd, Meierijstad, Mill en Sint Hubert, Oss, Sint Anthonis, Sint-Michielsgestel, Uden en Vught.

Partners van Keukenbazen zijn Rabobank, EMTÉ supermarkten, Hutten Catering, Koning Willem I College, de Provincie Noord-Brabant en alle deelnemende lokale foodleveranciers .

 

Op de hoogte blijven?
Like en volg Keukenbazen via

Facebook: https://www.facebook.com/keukenbazen/

Twitter: https://twitter.com/keukenbazen

Instagram: https://www.instagram.com/keukenbazen/

YouTube: http://bit.ly/2cgW9OC

www.keukenbazen.nl

 

Keukenbazen is onderdeel van Dutch Agri Food Week 2017

Keukenbazen is een initiatief van AgriFood Capital en is één van de activiteiten tijdens

Dutch Agri Food Week 2017. AgriFood Capital werkt samen met ondernemers, overheden en onderwijs aan een gezamenlijke ambitie: Noordoost-Brabant laten excelleren als topregio in agrifood. Mede vanuit die missie is AgriFood Capital een van de initiatiefnemers van Dutch Agri Food Week.

 

Over Dutch Agri Food Week
Tijdens Dutch Agri Food Week staan voedsel, voedselinnovatie en voedselproductie centraal. Boeren, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers laten zien hoe zij werken aan veilig en gezond voedsel voor onszelf en voor straks 9 miljard mensen wereldwijd. Dutch Agri Food Week vindt plaats van 9 t/m 19 oktober 2017.