2018
Nieuws

Veel afgelastingen in de Maasduinen

Barre weersomstandigheden zorgden ervoor dat de meeste voetbalwedstrijden in de Maasduinen werden afgelast. Alleen Vitesse ’08 uit Gennep en HRC ’27 uit Afferden zagen hun duels doorgaan.

In de derde klasse D was het een erg jeugdig Vitesse dat thuis moest opboksen tegen een toch wat geroutineerder Excellent uit Oploo dat meer op karakter dan op kwaliteit de wedstrijd uiteindelijk met 1-3 wist te winnen. Vitesse kwam stroef uit de startblokken en was wat ongelukkig in de passing.

Na een half uur stonden de Gennepenaren dan ook met 0-2 achter. Nog voor rust werd echter de verdiende aansluitingstreffer gemaakt door Gijs Giebels. In de tweede helft drong Vitesse weliswaar aan maar een stug verdedigend Excellent kwam niet echt in de problemen en scoorde zelfs nog de 1-3.

HRC snoept punt af van koploper

In een koud en guur Sportpark de Alverman in Afferden wist HRC ’27 een gelijkspel uit het vuur te slepen tegen de koploper in de vijfde klasse F, SVC ’58 uit Velp. Nadat de gasten op voorsprong kwamen in de 21. minuut was het Huub van de Venn die luttele minuten na de openingstreffer de gelijkmaker scoorde en daarmee ook de eindstand bepaalde.