zondag 15 sep
Wandelen door kloostertuin Velp (N-Br) Emmaus Klooster , Basilius van Bruggelaan 4, Velp N-Br.
Van:
zondag 15 sep 2019
14:00
Tot:
zondag 15 sep 2019
16:00
Emmaus Klooster , Basilius van Bruggelaan 4, Velp N-Br.

Wandelen door kloostertuin Velp (N-Br)

Deze gebeurtenis is al voorbij. Bekijk »hier de actuele agenda.

Op Open Monumentendag

Op zondag 15 september is het mogelijk om, onder leiding van IVN-gidsen, een wandeling te maken door de ommuurde tuin van het Emmaüsklooster in Velp (N-Br). Doorgaans is deze tuin niet voor publiek toegankelijk.

Na de val van Den Bosch in 1629 moesten veel katholieke geestelijken die stad verlaten. Ook de Kapucijnen zochten hun heil elders, en wel in het Land van Ravenstein, waar men wel ongestoord zijn geloof mocht beleven. De Kapucijnen, onder leiding van Basilius van Brugge, vestigden zich uiteindelijk in Velp. Inmiddels hebben de Paters het klooster verlaten en is het klooster in bruikleen bij de stichting Avant Spirit dat zowel spiritueel als commercieel een nieuwe bestemming vorm geeft.

Rondleiding door tuin en klooster
De tuin bestaat uit een parkachtig bos met daarin een “pesthuisje”, een boomgaard, een moestuin, een bloementuin en enkele siertuinen waar een serene rust heerst. Alles wordt onderhouden door vrijwilligers. De gidsen zullen vertellen over de bijzondere kenmerken van kloostertuinen en deze tuin in het bijzonder. In het klooster worden die dag ook rondleidingen verzorgd.

Over IVN
IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen ze door de natuur in de harten van mensen te brengen. IVN Grave, één van de 170 (vrijwilligers-)afdelingen, laat jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Ze doet dat door het organiseren van natuuractiviteiten, lezingen, jeugd- en jongerenactiviteiten, voorlichting op scholen enz.. Kijk voor uitgebreide informatie op www.ivn.nl/afdeling/grave


Bekijk op kaart