Dementie vriendelijke gemeente Sint Anthonis

aanbevolen in januari, theater voorstelling over dementie en film tip Wei.
17 Januari 2020
bekijk ook onderstaande link.

Voor iedereen die via zijn werk, als familielid, als mantelzorger of anderszins te maken krijgt met dementie is deze voorstelling een echte aanrader.
De Werkgroep dementievriendelijke gemeente Sint Anthonis vindt het belangrijk dat dementie flink de aandacht krijgt. Immers, steeds meer mensen krijgen er mee te maken. Dementie kun je ook al op jongere leeftijd krijgen en heeft sowieso een grote impact op je leven en dat van je naasten.
Het is fijn voor mensen met dementie dat ze zolang mogelijk in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. En het is daarom belangrijk dat mensen in hun omgeving begrip hebben en vooral ook weten hoe te handelen als ze te maken krijgen met iemand met dementie. Bij dementie zie je vaak een bepaalde verwardheid of zelfs lichte paniek als iets niet lukt. Met een duidelijke benaderingswijze, met respect voor de persoon, kun je iemand helpen om weer overzicht over een situatie te krijgen.
De werkgroep dementievriendelijke gemeente Sint Anthonis wil dan ook graag zoveel mogelijk inwoners voorlichten. Het is dus niet alleen belangrijk voor verwanten maar ook voor onze middenstand, horeca, verenigingen etc.

De Werkgroep dementievriendelijke gemeente Sint Anthonis en PGSA halen het succesvolle theaterprogramma ‘Leven tot en met Dementie’ op zondag 26 januari naar MFA Oelbroeck in Sint Anthonis. Het is een voorstelling met gedichten, gespeelde ontmoetingen en liederen rond het thema dementie

In deze theatervoorstelling, samengesteld door Peter Evers, wordt je aan de hand van gedichten, gespeelde ontmoetingen en liederen meegenomen in de beleving van iemand die het van dichtbij mee heeft gemaakt.
Van de gelukkige momenten tot de momenten dat dementie overheersend wordt. Nuchter beschouwend, soms met een lach of een traan wordt dit ten tonele gebracht in het stuk “Leven tot en met Dementie”.

De voorstelling vindt plaats op 26 januari in MFA Oelbroeck te Sint Anthonis. De aanvang is 15.00 uur.
Kaarten á € 7,50 zijn vanaf 2 januari te bestellen via : mwfvdommelen@gmail.com
Tevens zijn deze te koop bij Kantoorboekhandel Hendriks, Lepelstraat 12 te Sint Anthonis en bij het MFA Oelbroeck in Sint Anthonis.
De opbrengst van de voorstelling komt ten goede aan Stichting Alzheimer.

» Ga naar de link
 
Contactgegevens
Dementie vriendelijke gemeente Sint Anthonis
Brink 3
5845 BH Sint Anthonis

Geadopteerd door:
Leden
Er zijn nog geen leden aangemeld.
Bent u lid van deze vereniging? Meld u snel aan en blijf op de hoogte! » Ik ben een lid