Dementie vriendelijke gemeente Sint Anthonis

Meer aandacht voor dementie.
5 Juni 2019
Een dementievriendelijke gemeente

In een dementievriendelijke gemeente kunnen mensen met dementie zo lang mogelijk mee blijven doen in de samenleving, wordt begeleiding op maat mogelijk gemaakt voor mensen met dementie en hun mantelzorgers en wordt de kennis van dementie binnen de eigen organisatie en de gemeenschap vergroot, bijvoorbeeld door het aanbieden van trainingen Omgaan met dementie.

Zo ontstaat een gemeenschap waarin iedereen dementie accepteert: van bakker en buurman tot sportclub en wijkagent. Waarin mensen met dementie gewoon boodschappen doen, hun bankzaken regelen, naar hun vereniging gaan of de bibliotheek of een museum bezoeken. En waarin de gemeenschap hen een handje toesteekt wanneer zij het even niet meer weten.

In de gemeente Sint Anthonis is de werkgroep “deMENSievriendelijk” actief sinds 2017. Inmiddels is er een informatieavond geweest voor ondernemers en afgevaardigden van verenigingen uit de gemeente. Daarnaast zijn diverse groepen geschoold en hebben de sticker dementievriendelijk ontvangen. We sluiten regelmatig aan bij lokale activiteiten.
Momenteel breiden we onze activiteiten uit naar jongeren en bieden we ambtenaren de scholing Samen dementievriendelijk aan. Iedereen in onze samenleving kan ermee te maken krijgen!

Heeft u vragen of suggesties? Dan kunt u contact opnemen door te mailen naar dementievriendelijk@sintanthonis.nl
of kijk op www.samendementievriendelijk.nl

in de bijlage en de link: april 2019 en juni 2019 nieuwsbrief senioren gemeente Sint Anthonis

» Ga naar de link
» Bekijk bestand: Meer aandacht voor dementie.
 
Contactgegevens
Dementie vriendelijke gemeente Sint Anthonis
Brink 3
5845 BH Sint Anthonis

Geadopteerd door:
Leden
Er zijn nog geen leden aangemeld.
Bent u lid van deze vereniging? Meld u snel aan en blijf op de hoogte! » Ik ben een lid