Fanfare St. Joseph

Over Fanfare St. Joseph
Welkom op de pagina van fanfare St. Joseph uit Stevensbeek!

Hier vind je algemene info m.b.t. opleidingen en de fanfare.

Om in het fanfare orkest te spelen is eerst een opleiding nodig om een instrument te leren spelen. Hiervoor bieden we aan de jongsten een muzikale basis in de vorm van algemene muziekvorming. De kinderen maken kennis met muzieknoten, leren blokfluit spelen en zijn actief met spelletjes, zang en dans.
Als de basis is gelegd, kunnen de kinderen een keuze maken voor een instrument waarbij via de fanfare les gevolgd kan worden. Deze muzieklessen kunnen overigens ook gevolgd worden door oudere kinderen en volwassenen zonder enige muzikale vooropleiding.
De instrumenten welke in de fanfare kunnen worden opgenomen zijn de koperen blaasinstrumenten, zoals bugel, hoorn, trompet, bariton en trombone. Daarnaast zijn er verschillende saxofoons en slagwerkinstrumenten. Ook andere (houten) instrumenten zoals een klarinet zijn van harte welkom.
Nadat ongeveer een jaar les is gevolgd, is het niveau van de leerling voldoende om deel te nemen aan het opleidingsorkest. Hierbij maakt de leerling kennis met het plezier om samen muziek te maken en dit is het opstapje naar het fanfare orkest, waar de leerling na ongeveer twee jaar lessen aan kan deelnemen.

De fanfare is met ongeveer 21 musicerende leden niet erg groot, maar heeft mede door het toegankelijke, laagdrempelige en moderne repertoire wel enthousiaste leden.

We zijn en blijven altijd op zoek naar nieuwe muzikanten. Lijkt je het leuk om muziek te (leren) maken in Stevensbeek neem dan contact op met
Foto's
Contactgegevens
Fanfare St. Joseph
Hoefstraat 40
5845 BC Sint Anthonis

Geadopteerd door:
Leden
Er zijn nog geen leden aangemeld.
Bent u lid van deze vereniging? Meld u snel aan en blijf op de hoogte! » Ik ben een lid