Gemeente Sint Anthonis

team Sint Anthonis wint
13 Oktober 2017
Keukenbazen: team Sint Anthonis wint de Mega Live KookBattle!

Vanavond is in het Provinciehuis in ’s-Hertogenbosch de winnaar bekend gemaakt van AgriFood Capital’s kinderkookwedstrijd Keukenbazen. Maureen Vloet en Fleur van Nistelrooij, samen team Liefde voor het eten!, haalden voor de gemeente Sint Anthonis de titel binnen. Het team werd gecoacht door chefkok Niels van Kessel van De Drie Burgemeesters. De burgemeester van Sint Anthonis, Marleen Sijbers, mag zich het komend jaar SmaakBurgemeester van Nederland noemen. Zij kreeg de bijbehorende ambtsketen uit handen van haar voorganger, Antoine Walraven van de gemeente Mill en Sint Hubert.

De Mega Live KookBattle vond zaterdag 7 oktober plaats bij het Koning Willem I College in ‘s-Hertogenbosch. Daar kookten alle winnende teams uit de zeventien deelnemende gemeenten in Noordoost-Brabant hun gerechten. De topjury - bestaande uit de jonge Brabantse topchefs Jermain de Rozario en Jan van Hout en trendwatcher & foodblogger Maaike de Reuver - proefden en beoordeelden alle gerechten. Niet alleen op smaak en uiterlijk, zij wogen ook mee of er gezonde en lekkere producten uit de buurt gebruikt waren. Dat onderdeel is een belangrijk aspect van de kookcompetitie Keukenbazen, die jonge consumenten bewuster wil maken van wat zij eten en waar het vandaan komt. Veel van de ingrediënten die de teams gebruikten kwam van lokale foodleveranciers.

Vrolijk
De jury noemde het gerecht van Maureen en Fleur “een gerecht waar je vrolijk van wordt. Het is al gezellig als het plankje op tafel staat. Op vrijwel alle criteria scoort dit gerecht het hoogst en ook de presentatie klopt helemaal. Dit is hét voorbeeld van hoe je als kind een gezond en lekker gerecht op tafel zet. Bovendien hebben Fleur en Maureen volop gebruik gemaakt van lokale producten. Uit hun gerecht spreekt heel veel Liefde voor het eten!”

De meiden waren super blij en vonden de avond ook erg spannend. Maureen en Fleur: “We vonden wel dat we iets aparts hadden gemaakt. We hebben het gerecht samen bedacht. We

houden van samen kletsen en samen eten en dat kan heel goed met zo’n plankje met
SmaakBurgemeester
Burgemeester Marleen Sijbers werd met de overwinning van het team uit haar gemeente SmaakBurgemeester van Nederland. Zij kreeg de Keukenbazen-ambtsketen overhandigd door Jan van Hout. “Ik ga deze keten met heel veel plezier dragen en ben super trots op de meiden die zo’n mooi, gezond gerecht hebben bedacht en gemaakt. Vantevoren had ik wel het idee dat we een goede kans maakten, maar tijdens zo’n avond word je toch een beetje nerveus. Ik vind het een eer om de titel van SmaakBurgemeester een jaar lang te mogen dragen!”

Extra prijzen
Naast de hoofdprijs waren er extra prijzen voor het meest creatieve team en voor het team dat het beste gebruik had gemaakt van lokale producten. Team Vught, met Oden Derks en Bono Van Vliet, won de prijs voor meest creatieve team. In hun gerecht hadden zij de vlag van de provincie Noord-Brabant verwerkt. “Prachtig gemaakt,” vond de jury. Bono en Oden wonnen een workshop voedselfotografie, aangeboden door Food Inspiration. Team Sint-Michielsgestel, met Thijmen Bijl en Bart Smulders, had volgens de jury het beste gebruik gemaakt van lokale producten. Thijmen en Bart kregen een pakket met gezonde producten, uit handen van Jan van Hout van Restaurant Ons Jongens.
En net als alle andere finalisten kregen zij een medaille, een ‘Hackit’ en het prachtige nieuwe kookboek van Rabobank: ROOTS kids.

Over Keukenbazen
Keukenbazen is de leukste en spannendste kookwedstrijd voor kinderen van 10 tot 12 jaar. Kinderen in zeventien gemeenten in Noordoost-Brabant strijden om de titel Keukenbazen 2017, door een lekker en gezond hoofdgerecht in te sturen, bij voorkeur gemaakt met producten van lokale leveranciers. In elke gemeente beoordeelt een topchef de ingezonden menu’s. Hij of zij kiest de winnaar in de gemeente en coacht het team tijdens de finale.

Op de hoogte blijven?
Like en volg Keukenbazen via
Facebook: https://www.facebook.com/keukenbazen/
Twitter: https://twitter.com/keukenbazen
Instagram: https://www.instagram.com/keukenbazen/
YouTube: http://bit.ly/2cgW9OC
www.keukenbazen.nl

» Ga naar de link
Contactgegevens
Gemeente Sint Anthonis
Brink 3
5845 BH Sint Anthonis