Kunstkring gemeente Sint Anthonis

Over Kunstkring gemeente Sint Anthonis
Over de Kunstkring

In 1994 ontstond de gemeente Sint Anthonis uit een fusie van de voormalige gemeente Oploo c.a. en delen van de voormalige gemeente Wanroij. In de aanloop daar naar toe werden ook de initiatieven voor exposities van ‘eigen’ kunstenaars in beide gemeenten gebundeld.

Bij de nieuwbouw van het gemeentehuis in 1997 is aan de hal, behalve de functie raadzaal, ook die van expositieruimte toegedacht. Daarmee kan de gemeente invulling geven aan de wens zich te profileren met kunst als onderscheidend element.

Als klankbord werd in 1998 de Kunstkring opgericht. Doel: de lokale kunstenaars een ontmoetingsplek te geven om elkaar te inspireren én een bijdrage te leveren aan een positief, cultureel leefklimaat in onze gemeente, o.a. door het organiseren van exposities en kunstevenementen.

Resultaten: de jaarlijkse Open Atelierroute sinds voorjaar 1999, en een groot aantal exposities (o.a. in het gemeentehuis). In het zomerseizoen allerlei thema-exposities: hout, jonge kunstenaars, glas, modern design, textiel, Peellandschappen, enz.

Daarnaast waren er overzichts-tentoonstellingen bij gelegenheid van jubilea van Kunstkringleden. Elke eerste zondag in september is er het Internationale Kunstdorp in en rondom het gemeentehuis. En in oktober de manifestatie ‘Zevenklapper’, waar creatieve inwoners van onze zeven kerkdorpen hun kunstzinnige uitingen kunnen presenteren. Bijbedoeling daarvan: deelnemers - én bezoekers - stimuleren om zich verder in de beeldende kunst te bekwamen.
Contactgegevens
Kunstkring gemeente Sint Anthonis
Brink 3
5845 BH Sint Anthonis

Geadopteerd door: