Metameer  Stevensbeek

In de rol van VN-diplomaat
5 Februari 2018
Te midden van internationale scholieren een openingsspeech houden. Die eer viel 2leerlingen van Metameer te beurt op de Model United Nations. Deze simulatie van een VN-conferentie voor scholieren werd eind januari gehouden in het Spaanse Bilbao. Daaraan deden ook leerlingen van Metameer tweetalig havo en vwo mee.

Zoals bij de VN
De deelnemers aan de conferentie gaan strak in pak. De omgangsregels zijn formeel zoals het ook gaat bij de Verenigde Naties. Leerlingen praten en gaan met leeftijdgenoten in debat over internationale maatschappelijke vraagstukken. Op de MUN wordt van deelnemers een probleemoplossende houding, kritisch denken, uitstekende presentatie en een overtuigende spreekstijl verwacht. De tto-leerlingen van Metameer doen er ervaring op voor hun internationale stage.

Kunst afkijken
De 17-jarige vwo’er Janne Kersten uit Maashees was onder de indruk van de sprekers die ze daar zag. “Ik was benieuwd hoe het eraan toe zou gaan in de debatten. Hoe fel die debatten zouden zijn. Dat viel eigenlijk wel mee. De mensen waren wel heel serieus. Door naar anderen te kijken leer je veel. Public speaking is niet helemaal mijn ding. Maar dat leer je daar wel.”

Foto, v.l.n.r.: Nick van Ooijen, Marijn Goossens, Janne Kersten, Daan van den Elzen, Jorn van den Elzen, Sam Dusi, Niek Bastiaans. Sten Wintels staat niet op de foto.
Foto: Pascale Braam (Metameer)
Contactgegevens
Metameer  Stevensbeek
Stevensbeekseweg 8a
5844 AB Stevensbeek

Geadopteerd door: