17 okt, 12:26
2018
Algemeen
Marijntje van Benthum

Bakkersdochter daagt Nederland uit met koekjeswedstrijd

Marijntje van Benthum van ‘Van Eigen Deeg’ geeft een jaar lang gratis koekjes weg Nijmegen - Als bakkersdochter weet Marijntje als geen ander hoe blij mensen worden van ambachtelijke koek, daarom heeft ze haar eigen koekmerk Van Eigen Deeg opgezet. Om iedereen te laten ervaren hoe leuk bakken is, daagt Marijntje Nederland uit met een bakwedstrijd. Tijdens de herfstvakantie kan iedereen meedoen door een origineel, gek of bijzonder koekje te bakken. Vervolgens moeten de deelnemers een foto van de creatie delen op zijn of haar eigen social media kanaal met #mijnkoekjeVanEigenDeeg, de winnaar krijgt een jaar lang gratis koekjes.

Marijntje wil met haar bakwedstrijd Nederland inspireren om bijzondere koek creaties te maken. De link naar de bakwedstrijd is www.vaneigendeeg.nl/bakwedstrijd. Het gebruik van niet-alledaagse ingrediënten, bijvoorbeeld vijg en spelt, verhoogt de kans op de prijs. De bakkersdochter hoopt op haar beurt weer geïnspireerd te worden door de deelnemers. Naast het plaatsen van een foto en #mijnkoekjeVanEigenDeeg moeten de deelnemers de ingrediënten die ze hebben gebruikt benoemen. De bakwedstrijd loopt tijdens de herfstvakantie van 12 oktober tot en met 28 oktober, de winnaar wordt gekozen door Marijntje en bekend gemaakt op 30 oktober. Daarnaast helpt Marijntje deelnemers door op Facebook en Instagram verschillende baktips en weetjes te delen. Deze pagina’s zijn te vinden op www.facebook.com/vaneigendeeg en https://www.instagram.com/bakkerijvaneigendeeg

De ouders van Marijntje hadden meerdere bakkerszaken in het land van Cuijk. Als bakkersdochter stond haar leven in het teken van de bakkerij en uit liefde voor het vak is dan ook Van Eigen Deeg ontstaan. Een koekjesmerk dat bijzondere, verantwoorde ingrediënten combineert met de duurzaamheid van een composteerbare verpakking. De koekje zijn oa te koop bij Jumbo in het koekschap en bij Landwinkel.

Over Van Eigen Deeg Koekjesexpert Marijntje van Benthum is als klein meisje al dol op koekjes. De bakkersdochter weet als geen ander waar het perfecte koekje aan moet voldoen. Na omzwervingen in de marketingwereld start ze een aantal jaar geleden zelf met het bakken van ambachtelijke koeken. In korte tijd is Van Eigen Deeg uitgegroeid tot een volwaardige bakkerij waar dagelijks enthousiaste bakkers en inpakkers aan het werk zijn. Zij hebben één ding gemeen: de passie voor koekjes. De koeken van Van Eigen Deeg zijn dan ook bijzonder rijk aan smaak en met liefde bereid.

VAN EIGEN DEEG

024-7370357 06-17838792