26 aug, 11:29
2022
Nieuws

Dode en gewonden bij ongeluk in Ledeacker zijn 18 en 19 jaar oud

De dode bij het ongeluk op de Quayweg in Ledeacker is een 18-jarige man uit Gennep in Limburg. De drie gewonden zijn 18 en 19 jaar oud en komen uit Rijkevoort en Sint Anthonis. Dat meldt de politie. Het dorp reageert geschokt en buurtbewoners vertellen dat er vaker ongelukken gebeuren op deze straat.

Van het ongeluk zelf hebben de buurtbewoners weinig gemerkt, maar in de vroege ochtend werden zij gewekt door sirenes en zwaailichten in de straat.

Op de Quayweg in Ledeacker raakte vrijdagochtend drie slachtoffers zwaargewond en viel er één dode toen een auto van de weg raakte. Er werd nog gesproken over een vijfde slachtoffer, maar de politie heeft niemand gevonden.

Een vrouw die aan de Quayweg woont herinnert zich meerdere ongelukken: "Een aantal jaren terug sloeg een jongen uit Rijkevoort over die kop die door de laaghangende zon de berm raakte." Een brommerrijdster botste met een vuilniswagen.

"Een meisje uit Landhorst werd geschept door een vuilniswagen, haar hebben we toen ook geholpen." Volgens de buurvrouw is het vooral de snelheid waarmee auto's over de weg razen het grootste risico. "Dan gaan ze op het laatste moment pas in de ankers, dat is gewoon verschrikkelijk."

Zachte berm
Aan het begin van de weg staat een bord die bestuurders waarschuwt voor een zachte berm. Een buurman die geboren en getogen is om de hoek van het ongeluk vindt het geen gevaarlijke weg als je er bekend bent. "Maar kom je niet uit de buurt, ja dan kan het zeker een gevaarlijke weg zijn." Vooral de snelheid noemt hij een risico voor die bestuurders. "Als je hier boven de tachtig kilometer per uur gaat rijden, dan is het ontzettend gevaarlijk"

De zachte berm is een extra gevaar voor veel chauffeurs. "Als je bijvoorbeeld uit moet wijken voor een vrachtwagen en de berm raakt kun je heel snel de macht over het stuur verliezen", legt een buurman uit.

Niks gehoord van het ongeval
Door de traumaheli, brandweer en politie merkten buurtbewoners dat er iets aan de hand was. Een jonge bewoner werd door zijn vader gewekt. "Ik lag nog te slapen en toen maakte mijn vader mij wakker met de vraag of ik iets gehoord had. Toen we naar buiten liepen zag ik allemaal blauwe zwaailichten." De jongen ging met zijn vader bij de plek kijken. "Dat was best heftig, ik ben daar flink van geschrokken."

Hoe het ongeluk precies is gebeurd zoekt de politie nog uit. Er liggen brokstukken verspreid over de weg en de politie heeft de weg dan ook afgesloten.

LEES OOK: Dode en drie zwaargewonden bij ongeluk in Ledeacker


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »