15 apr, 10:39
2019
Nieuws

Eervolle seizoensafsluiting voor FAST

FAST sluit kampioenspoule met opgeheven hoofd af
Het besef kwam wellicht pas op de terugweg huis, maar de speelsters van FAST verdienden in de boeiende strijd tegen titelkandidaat Sliedrecht Sport alle eer. De Roze Brigade had in sporthal De Basis een groot aandeel in spectaculaire vijfsetter maar won niet. De ploeg van trainer Bijsterbosch verloor eervol met 3-2. (Door Jos Gröniger)

FAST schoot in Sliedrecht uit de startblokken en de snelle 0-3 voorsprong gaf het team vleugels. Een dipje na enkele discutabele arbitrale beslissingen kwam de Roze Brigade zelfverzekerd te boven. Met 23-25 werd Sliedrecht Sport op achterstand gezet. Ook in de tweede set toonde FAST veerkracht en werklust. In een set met prachtige rally’s hield de ploeg Sliedrecht steeds in het vizier, maar kon niet voorkomen dat de thuisclub de stand met 25-22 in evenwicht bracht.

Video-ad

De tegenslag werd gepareerd want FAST sloeg in de derde set hard terug. Sliedrecht Sport werd op ruime achterstand gezet. Deze marge bleek groot genoeg om het sterk terugvechtende Sliedrecht op afstand te houden en met 22-25 de setwinst te nemen.

Het niveau uit de derde set kon FAST in de daaropvolgende set niet vasthouden en met ruime cijfers (25-15) dwong de titelkandidaat de vijfde set af. Daarin was de thuisploeg uiteindelijk de meest koelbloedige en won de beslissende set met 15-10.

Coach Bijsterbosch zei na afloop dat hij trots was op zijn ploeg.

De FAST-speelsters namen de complimenten met gemengde gevoelens in ontvangst. De teleurstelling overheerste en dat sprak volgens trainer Harmen Bijsterbosch boekdelen. “De meiden zijn teleurgesteld omdat ze met 3-2 verloren hebben van Sliedrecht Sport. Dat zegt genoeg, we hebben hier weer laten zien dat we in de kampioenspoule thuishoren.”

Eervolle seizoensafsluiting voor FAST

FAST sluit kampioenspoule met opgeheven hoofd afHet besef kwam wellicht pas op de terugweg huis, maar de speelsters van FAST verdienden in de boeiende strijd tegen titelkandidaat Sliedrecht Sport alle eer. De Roze Brigade had in sporthal De Basis een groot...

Onverdiende nederlaag Vitesse

Vitesse '08 uit Gennep leed in Oploo een onverdiende nederlaag op bezoek bij VV Excellent. Het was zelfs zo dat beide ploegen geen overwinning verdienden want daarvoor was het een te slechte wedstrijd met een minimum aan gecreëerde kansen.Uiteindelijk was het een...

Astrantia wint in eerste vijf minuten, nipte nederlaag HRC

Astrantia heeft genoeg aan bliksemstart tegen Fiducia In de eerste vijf minuten scoorden de mannen uit Middelaar twee keer tegen de gasten uit Rips. Bram Goossens rondde een solo af met de 1-0 en Hans Kroon schoot op aangeven van Sjuul Hermsen...

Download onze App Get it on Google Play

Het bericht Eervolle seizoensafsluiting voor FAST verscheen eerst op Maasduinen Centraal.


Lees het hele bericht van Maasduinen Centraal - NimaRTV »