01 mrt, 13:22
2014
Algemeen
Ingezonden

Gelderlander piekt te vroeg en onjuist!

Vorige week wilde de Gelderlander een artikel publiceren m.b.t. een privatiseringsproject in Westerbeek. Omdat het laatste overleg met de wethouder en de dorpscoöperatie nog niet had plaatsgevonden, verzocht de Vz. Frans van der Heijden de journalist het artikel nog niet te plaatsen. Het was immers formeel nog niet bekend en ook de voetbalvereniging moest nog worden ingelicht. Het artikel is toch voor het overleg geplaatst en helaas inhoudelijk ook nog onjuist. Jammer.

PRIVATISERING SPORTVELD EN OMLIGGENDE TERREINEN Op donderdag 20 februari heeft het dagelijks bestuur van Samen1Westerbeek samen met de gemeente een traject van vele jaren van overleg afgerond. Van een grote zak met geld, die er niet was, drie wethouders die de portefeuille beheerden, vele voorstellen verder en o.a. door inzet van Frans van der Heijden en Bert Weeren, is er een resultaat waar Westerbeek trots op kan zijn. B&W heeft besloten om de terreinen en opstal om niet (0 euro) over te dragen aan S1W. Los van de onvolledige en verkeerde publicatie in de Gelderlander kunnen we een overeenkomst tegemoet zien waarbij S1W voor een langere periode “eigenaar” wordt van diverse terreinen (begrazingsweide, sportveld en omliggende groenstroken) en opstal (kleedaccommodatie).

De doelstelling -één sportveld en dus ook de voetbalmogelijkheden behouden voor Westerbeek– is gehaald. Voor het terrein wordt een privatiseringsovereenkomst gesloten voor 10 jaar en voor de opstal (kleedaccommodatie) een opstalovereenkomst voor 20 jaar. Daarbij wordt S1W in samenwerking met de voetbalvereniging De Westerbeekse Boys verantwoordelijk voor kwalitatief en kwantitatief onderhoud. Dit project kan worden gezien als een pilot privatisering. Samen met de voetbalvereniging gaan wij de komende weken afspraken maken over de invulling van het achterstallig onderhoud en afspreken wat men (voetbalvereniging en andere vrijwilligers) zelf kunnen en wat we wellicht toch nog moeten uitbesteden.

Inmiddels is ook bekend dat het evenemententerrein in een zelfde constructie wordt overgedragen aan de dorpscoöperatie.

Westerbeek rond daarmee een jarenlang project af en zet zich samen met de gemeente en andere dorpsraden ook nog in voor het “project Zelfsturing”