26 feb, 21:24
Nieuws

Jeffrey Herlings behaalt vierde plek bij rentree na jaar afwezigheid

Motorcrosser Jeffrey Herlings heeft bij zijn rentree in de cross een vierde plek behaald in de Hawkstone Park International, een wedstrijd in Groot-Brittannië. Voor het eerst sinds november 2021 kwam Herlings in actie nadat hij het afgelopen jaar door een gebroken linkerhiel aan de kant door moest brengen.

Aan de race deden ook een aantal andere grote toppers mee uit de MXGP-klasse. Voor de tweevoudig wereldkampioen Herlings diende deze race als een voorbereiding op het nieuwe seizoen in de MXGP dat op 12 maart begint met de grote Prijs van Patagonië-Argentinië.

Winst naar een andere Nederlander
De winst in Shrewsbury was voor Glenn Coldenhoff uit Heesch. Herlings sloot de eerste manche af als zevende en werd ondanks een val tweede in de tweede manche. Volgende week volgt nog een wedstrijd in Frankrijk waarna de 28-jarige coureur uit Oploo afreist naar Argentinië.

"Het kon beter vandaag maar ik weet dat het tijd kost om weer op het niveau te zijn waarop we willen zijn. Vierde overall is niet slecht, maar een slechte start en een val hielpen me niet vandaag", zei Herlings na afloop.

LEES OOK:

Motorcrosser Jeffrey Herlings komt dit seizoen niet meer in actie

Jeffrey Herlings krijgt vertrouwen van Red Bull KTM, contract verlengd


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »