26 mrt, 18:30
2023
Nieuws

Jeffrey Herlings boekt op Sardinië zijn honderdste zege

Jeffrey Herlings is helemaal terug van weggeweest. De motorcrosser uit Oploo, die het hele vorige seizoen miste vanwege een hielblessure, won de Grote Prijs van Sardinië. Het was zijn 39e overwinning in de MXGP. Met de 61 GP-zeges in de MX2 daarbij opgeteld was het zijn honderdste zege in totaal.

Het was de eerste triomf voor Herlings na anderhalf jaar. Zijn vorige zege was in 2021 de Grote Prijs van Mantova in Italië.

Op het zandcircuit van Riola Sardo behaalde Herlings de meeste punten in de grand prix door in beide manches als tweede te finishen. Hij bleef daarmee zijn landgenoot Glenn Colfenhoff uit Oss voor, die de eerste heat won, én de Spanjaard Jorge Prado, winnaar van de eerste manche.

De 28-jarige Herlings vierde twee weken geleden zijn rentree in de MXGP met de tweede plaats in de Grote Prijs van Patagonië-Argentinië. In de WK-stand staat hij ook tweede. Prado leidt met 100 punten, de Nederlander volgt met 93 punten. Herlings won in zijn carrière al twee keer de wereldtitel in de MXGP, de koningsklasse.

LEES OOK:

Motorcrosser Jeffrey Herlings tweede bij rentree in Argentinië

Jeffrey Herlings vertelt hoe hij weer wereldkampioen gaat worden

Jeffrey Herlings na ruim een jaar weer terug, behaalt vierde plek


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »