27 okt, 14:33
2021
Nieuws

Jeffrey Herlings raakt leiding in WK kwijt na vroege uitval

Jeffrey Herlings is zijn leidende positie in het wereldkampioenschap van de MXGP kwijtgeraakt in de eerste manche van de Grote Prijs van Pietramurata. De 27-jarige motorcrosser uit Oploo viel kort na de start uit met een kapotte motor en bleef puntloos.

Zijn naaste concurrenten voor de wereldtitel maakten geen fout. Romain Febvre won de heat en ging met de verdiende 25 punten over Herlings heen in de stand van het kampioenschap. De voorsprong van de Fransman is precies 1 punt.

Tweede heat
Tim Gajser liep eveneens in op Herlings. De Sloveense titelverdediger eindigde als tweede in de eerste manche en scoorde 22 punten. Hij staat derde in de WK-stand, maar slechts 5 punten achter Herlings. Later woensdag is de tweede heat op het Italiaanse crosscircuit, waar Herlings afgelopen zondag nog de winst behaalde in de Grote Prijs van Trentino. Het was zijn 97e GP-zege.

Het WK nadert zijn ontknoping. Na de GP van Pietramurata crossen de coureurs nog drie races in Italië: zondag weer in Pietramurata en daarna nog twee keer in Mantova.

LEES OOK:

Wereldtitel MXGP weer dichterbij voor Jeffrey Herlings

Motorcrosser Jeffrey Herlings wint GP van Spanje


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »