30 sep, 11:10
2022
Nieuws

Regenrecord na hitte, september heeft echt twee gezichten

In Steenbergen is in september de meeste regen gevallen in Brabant. In totaal viel er in die regio 228 millimeter neerslag. Normaal is dat maar zo’n 75 mm per maand.

In de hele provincie was het erg nat in september. In Sint Anthonis viel de minste regen, maar dat was met 90 mm nog steeds een stuk meer dan het maandgemiddelde.

In Klundert viel deze maand 202 mm en in Oudenbosch 195 mm. Ook in Chaam was het nat met 204 mm. Volgens Rico Schröder van Weerplaza komt dit vooral door enorme buien op 10 september. “Toen viel er in het zuidwesten van het land in een dag meer regen dan normaal in een maand.”

September was een maand met twee gezichten. Behalve veel buien, viel ook de temperatuur op. “Op 5 september was het nog recordheet met 32 graden in Gilze-Rijen”, weet Schröder. “Maar na 16 september werd het een stuk kouder en kwam de temperatuur niet eens meer boven de 20 graden uit.”

September eindigt met een mooie dag. “Maar vrijdagavond en in het weekend gaat het flink regenen”, voorspelt Schröder. Maar er is ook een lichtpuntje: “Volgende week wordt het beter. Woensdag kan het zelfs 20 graden worden.”


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »