09 dec, 11:21
2019
Nieuws

Sterk FAST klimt naar vierde plaats

Met een klinkende 3-1 overwinning op Regio Zwolle Volleybal heeft FAST zich op de vierde plaats in de Eredivisie genesteld. In sporthal Pica Mare speelde het team van trainer Bijsterbosch een puike wedstrijd waarin het zich zo nu en dan een korte adempauze permitteerde. De setstanden in Gennep waren 25-13, 25-22, 18-25 en 25-21. (Door Jos Gröniger)

De hoge servicedruk, sterke passing en strijdlust leidden FAST naar de ruime winst in de eerste set. Met 25-13 kwamen de Zwolse speelsters niet in het stuk voor. Dat was in de tweede set ander, de Overijsselse gasten wisten diverse malen een voorsprong te nemen maar FAST knokte zich steeds terug. Vanaf 16-16 hield de thuisploeg de regie in handen en met 25-22 werd een 2-0 voorsprong genomen. 

Regio Zwolle Volleybal maakte in de derde set duidelijk zich niet bij een nederlaag neer te leggen. Met ook een sterk eindschot werd de set gepakt (18-25) en keerde de spanning terug.

Lees hier de afloop

FAST had duidelijk geen trek in een opnieuw een vijfsetter en trok fel van leer in de vierde set. De ploeg van trainer Harmen Bijsterbosch was de bovenliggende partij en de gasten bungelden aan een elastiek, ze zakten ver weg maar kwamen regelmatig weer terug. De twee matchpoints die Zwolle wegpoetste waren de laatste stuiptrekkingen. Verder dan 24-21 kwam het niet. Met 25-21 stelde FAST de 3-1 zege veilig.
“Dit is een mooie overwinning. We hebben laten zien dat we goed kunnen volleyballen, en konden ons af en toe een dipje veroorloven. De winst geeft vertrouwen in de aanloop naar de wedstrijd tegen Peelpush”, blikte trainer Harmen Bijsterbosch terug.

De driepunter brengt FAST naar een plaats in de top vier van de Eredivisie. Na negen speelronden waarin het alle eredivisieteams trof heeft het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis veertien punten. Dat is drie meer dan nummer zeven VC Sneek dat op die plek na een hele competitie veroordeeld is tot de degradatiepoule.

Sterk FAST klimt naar vierde plaats

Met een klinkende 3-1 overwinning op Regio Zwolle Volleybal heeft FAST zich op de vierde plaats in de Eredivisie genesteld. In sporthal Pica Mare speelde het team van trainer Bijsterbosch een puike wedstrijd waarin het zich zo nu en dan een korte adempauze...

Zware nederlagen voor EWC ’46 en Achates

EWC '46 uit Well kon op bezoek bij Meterik de eerste helft nog bijbenen. Nadat de gastgevers op 1-0 voorsprong kwamen wist Koen Stevens na ruim een half uur de gelijkmaker te scoren. Na rust trok Meterik de wedstrijd naar zich toe en maakte korte metten...

Spes delft onderspit tegen Be Quick

Afgelopen zondag hebben de korfbalsters van SPES uit Milsbeek helaas hun wedstrijd wederom niet weten te winnen. Tegen Be Quick werd in Geffen met 20-12 verloren. De teller blijft hiermee op slechts één overwinning staan voor het team van trainer Johnny...

Het bericht Sterk FAST klimt naar vierde plaats verscheen eerst op Maasduinen Centraal.


Lees het hele bericht van Maasduinen Centraal - NimaRTV »