24 dec, 07:53
2018
Nieuws

Sterke comeback voor FAST in absurd duel

Eredivisionist FAST heeft 2018 afgesloten met een overwinning op nummer vier Regio Zwolle Volleybal. In een ‘absurde’ wedstrijd sleepte de ploeg van trainer Harmen Bijsterbosch twee punten uit het vuur. Na een 2-0 achterstand had FAST in een vijfsetter het laatste woord. (Door Jos Gröniger)

In Landstede Sportcentrum, het Zwolse theater voor de sport, was voor FAST aanvankelijk een figurantenrol weggelegd. Met hoge servicedruk stevende Regio Zwolle Volleybal op een snelle overwinning af. Met 25-13 en 25-9 was de strijd in de Overijsselse hoofdstad geen moment spannend.

Het publiek veerde op toen FAST in de derde set steeds meer de hoofdrol voor zich opeiste. Met de herstelde Maus Smeets voor Juliëtte van Duijnhoven slaagde de Roze Brigade erin de rollen om te draaien en stevende het af op een ruime set-zege van 21-25. In tegenstelling tot de laatste wedstrijden slaagden de speelsters van trainer Bijsterbosch erin ook in de vierde set de regie tot het laatst in handen te houden. De basis voor de gelijkmakende setwinst werd in de openingsfase gelegd. Na een 0-5 voorsprong hield FAST de marge intact en werd de vijfde set afgedwongen met 18-25.

Daarin leek Regio Zwolle Volleybal na een 6-2 voorsprong orde op zaken te stellen. FAST sprak nog eens de veerkracht aan. Met een 6-8 voorsprong voor het team uit Gennep en Sint Anthonis werd van speelhelft gewisseld. FAST trok door tot 9-14 maar stelde de overwinning nog even uit. Een Zwolse foutservice bepaalde de eindstand op 13-15.

Trainer Harmen Bijsterbosch kon evenals zijn speelsters het geluk niet op. “Dit was een absurde wedstrijd. In de eerste twee sets was het absoluut niet spannend. We hadden geen antwoord op de hoge servicedruk. Daardoor stonden we snel klem en aanvallend kwamen we er niet doorheen. Met het mes op de keel kwam bij ons het besef dat we hier punten konden pakken.”