01 sep, 09:54
2015
Algemeen
Redactie
Discussieer mee
Wat vindt u van dit onderwerp? Registreer gratis of log direct in om mee te praten.

Toestroom van asielzoekers in Land van Cuijk

Naast de asielzoekerscentra in Overloon en Grave, moeten er nog meer asielzoekers opgevangen worden in de regio Land van Cuijk om aan de noodkreet van staatsecretaris Klaas Dijkhoff te voldoen. Alle gemeenten in het Land van Cuijk hebben aangegeven bereid te zijn om meer asielzoekers op te vangen, maar dat dit alleen mogelijk is als er meer opvangcapaciteit komt.

Enkele opties zijn het vergroten van het asielzoekerscentrum in Overloon, wat in Grave al is gebeurd. Daarnaast gaf Boxmeerse wethouder Willy Hendriks afgelopen weekend ook een optie; het gebruik van het leegkomende Maartenshof in Cuijk als opvang voor vluchtelingen. Het Maartenshof komt over een tijdje leeg te staan omdat de bewoners verhuizen naar het naastgelegen nieuwe verzorgingscomplex Castella. Deze voorgestelde optie kon op veel negatieve reacties rekenen, aangezien Hendriks geen wethouder in Cuijk is.

Wat vindt u van een eventuele toestroom van asielzoekers in het Land van Cuijk? Zouden bestaande centra gebruikt moeten worden voor (tijdelijke) huisvestiging van asielzoekers of zijn er volgens u andere opties?

Laat ons weten wat u vindt
Plaats een reactie of laat uw mening zien met een duimpje.