14 sep, 16:40
2015
Algemeen
Ingezonden

Uitgifte bouwkavels in Sint Anthonis

De gemeente Sint Anthonis gaat starten met de uitgifte van bouwkavels, in het woningbouwplan Op de Beek en De Sprenkel. Op dit moment is de uitgifte van kavels in het deel De Sprenkel aan de orde. In dit plangebied is ruimte voor de volgende drie doelgroepen: - Particuliere opdrachtgevers (PO) - Collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) - SIR55 Op deze kavels kunnen alle woningtypen zoals vrijstaande, halfvrijstaande, patio- of tussenwoningen gebouwd worden.

Particulier Opdrachtgeverschap In het plangebied De Sprenkel zijn 8 bouwkavels beschikbaar voor PO (Particulier Opdrachtgeverschap). De kavels worden door middel van loting uitgegeven voor zelfbouw. De koper kan zelf invulling geven aan het bouwplan, uiteraard met inachtneming van de voorschriften uit het ter plaatse geldende bestemmingsplan Op de Beek en De Sprenkel. De gemeente draagt zorg voor het bouwrijp maken van de grond en het plaatsen van de hoofdriolering en de nutsvoorzieningen op het openbare terrein.

CPO In het plangebied De Sprenkel is ruimte aangewezen voor Collectief Particulier Odrachtgeverschap (CPO). Bij CPO zijn de toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever voor het eigen nieuwbouwproject. Deelnemers hebben voortdurend inzicht en inspraak in de keuzemogelijkheden van bouwsysteem, het ontwerp, de bouwmaterialen, de afwerking en het kostenplaatje. Daarbij worden ze begeleid door een adviseur die de deelnemers wegwijs maakt in het bouwproces van ontwerp tot oplevering.

CPO- verenigingen kunnen zich bij de gemeente melden voor het reserveren van bouwgrond. Wilt u meer informatie over lopende initiatieven of over Collectie Particulier Opdrachtgeverschap, ook dan kunt u contact opnemen met de gemeente.

SIR55 In plangebied De Sprenkel is ruimte voor 8 SIR-woningen. SIR55 (Stichting Initiatieven Realisatie 55+ Woningbouw) is een consumentenorganisatie gericht op het realiseren van de eigen woonwens dóór en vóór 55-plussers. Het gaat om levensloopbestendige woningen.

Wanneer u interesse heeft in het initiatief van SIR55, kunt u zich rechtstreeks bij deze organisatie melden via het telefoonnummer 040-242 53 56 of per email: info@sir-55.nl.

Grondprijzen De grondprijs voor Sint Anthonis is vastgesteld op € 245,00 per m2 exclusief 21% BTW. Voor starters wordt een verlaagde grondprijs in rekening gebracht, deze bedraagt € 221,00 per m2, exclusief BTW.

De verlaagde grondprijs voor starters is van toepassing op kopers die aan de volgende eisen voldoen:

• koper is ouder dan 18 jaar • koper mag niet eerder in het bezit zijn geweest van een eigen woning • de kavel mag niet groter zijn dan 225 m2 • de stichtingskosten mogen niet meer zijn dan € 192.500,00 VON.

Wanneer de kavels in het deel ‘De Sprenkel’ zijn uitgegeven, volgt een definitieve verkaveling van het deel ‘Op de Beek’. Mocht u specifiek interesse hebben in een bouwkavel in het deel ‘Op de Beek’, dan kunt u dit kenbaar maken bij de gemeente. Op deze manier kunnen wij u te zijner tijd informeren over de mogelijkheden.

Overige informatie Overige informatie is te vinden op de website van de gemeente www.sintanthonis.nl

Inschrijven Inschrijfformulieren voor zelfbouw (PO) alsmede nadere informatie zijn met ingang van 8 september 2015 elke werkdag van 09:00 – 12:30 uur verkrijgbaar bij de receptie in de hal van het gemeentehuis en te raadplegen op de website van de gemeente www.sintanthonis.nl.

De uiterste inschrijfdatum is: 4 oktober 2015.

Op het inschrijfformulier kunt u aangeven voor welke kavel u zich wenst in te schrijven. U kunt zich voor meerdere kavels inschrijven.

Loting en tijdstip De toewijzing van de beschikbare bouwkavels vindt plaats door middel van een verloting, tenzij het aantal inschrijvingen (per kavel) geen loting vereist. De openbare loting wordt gehouden in het gemeentehuis te Sint Anthonis op:

Woensdag 14 oktober 2015 om 16:00 uur.