23 apr, 19:35
2014
Algemeen
Ingezonden

Vanaf 2 mei ook een natuurwinkel voor dieren in Sint Anthonis

Op vrijdag 2 mei vindt de opening plaats van DierenNatuurPraktijk. Van 16.00 tot 20.00 uur is er gelegenheid om deze sfeervolle natuurwinkel voor dieren te bezoeken. De winkel is gevestigd aan De Kleine Dijk 4 te Sint Anthonis.

Velen van ons genieten dagelijks van onze huisdieren. Samen met de hond een frisse neus halen op de hei. Heerlijk een boek lezen met een spinnende kat op schoot. Vrijheid voelen op een dravend paard in het bos. Of met de kinderen het konijn, de cavia of hamster vertroetelen. Mensen houden van dieren. Ze zijn betrouwbaar en geven grenzeloos liefde. We besteden veel aandacht aan de verzorging, gezondheid en het welzijn van onze huisdieren. Alleen het beste voor onze trouwe vrienden is goed genoeg.

En dat is dan ook precies mijn reden om een natuurwinkel en praktijk voor dieren te openen. Helaas ontwikkelen steeds meer (ras)dieren op jonge leeftijd van allerlei klachten, zo ook mijn eigen hond Max. Door gesprekken met trainers, behandelingen door de dierenarts en osteopaat, urenlange speurtochten op internet en het lezen van vele boeken raakte ik steeds meer geïnteresseerd in de gezondheid van dieren. Regelmatig werd ik verrast, was verbaasd of zelfs verwonderd over de vele mogelijkheden die een natuurlijke aanpak kan bieden. Gefascineerd door de relatie tussen gezondheid en natuur ben ik gestart met de opleiding veterinaire klassieke homeopathie en het volgen van diverse cursussen fytotherapie. Eenvoudige kruiden blijken heel goed te helpen tegen diverse kwaaltjes en ongemakken. Klassieke homeopathie als effectieve bestrijder van ziektes. Maar ook voeding als vers vlees kan al een wereld van verschil maken voor een dier. “Natural forces within us are the true healers of disease” zoals Hippocrates al eeuwen geleden schreef. En nu is het dan bijna zover. Eind 2013 is de vergunning aangevraagd en begin 2014 is er een start gemaakt met de inrichting van DierenNatuurPraktijk. Op 2 mei opent de natuurwinkel haar deuren met voor ieder dier een persoonlijke aanpak als basis van een goede gezondheid. In 2015 verwacht ik de winkel uit te breiden met een natuurgeneeskundepraktijk voor dieren. Tot die tijd zijn dierenliefhebbers van harte welkom voor biologische voeding, natuurlijke verzorging en natuurgeneesmiddelen, ecologisch speelgoed, duurzame halsbanden, lijnen en tuigen. Daarmee hoop ik dat extra’s te bieden dat dieren verdienen. Samen verantwoord omgaan met de natuur en natuurlijke bronnen zodat ook toekomstige generaties kunnen genieten van wat de aarde geeft. DierenNatuurPraktijk werkt op natuurlijke wijze aan de gezondheid en het welzijn van dieren.