Onderling Sterk Land van Cuijk

Over Onderling Sterk Land van Cuijk
Wie is Onderling Sterk (OS) ?
O.S. is een vereniging die opkomt voor rechten van mensen met een verstandelijke beperking. O.S. wil mensen met een beperking leren om beslissingen over je eigen leven zelf te kunnen nemen.

Waarom is de vereniging nodig ?
Veel mensen hebben lange tijd gedacht dat je met een verstandelijke beperking weinig zelf kunt doen. Daarom werd veel voor je geregeld. Dat is nu veranderd. Familie en begeleiders begrijpen al beter dat je zelf wilt bepalen op welke manier je wilt leven. Maar zij willen nog steeds teveel bepalen. Zo heb je vaak te maken met onterechte betutteling of dat je niet serieus genomen wordt. Ook komt het helaas nog voor dat je niet de kans krijgt om zelf te kunnen kiezen Informatie--achterstand is ook een veel voorkomend verschijnsel. Wie verteld je bijvoorbeeld wanneer er bijvoorbeeld nieuwe wetten en/of regelingen aankomen.

Wat wil Onderling Sterk. ?
Onderling Sterk wil 2 dingen. 1. Dat mensen met een verstandelijke beperking serieus genomen worden. 2. Dat mensen met een verstandelijke beperking zelf mogen beslissen. Mensen met een verstandelijke beperking willen net als mensen zonder beperking, zelf kunnen zeggen wat ze denken, vinden en willen. Dit doen ze nog te weinig, vaak omdat ze niet durven. Of omdat ze denken dat er niet naar hen geluisterd wordt. Pas als mensen met een beperking serieus genomen worden, kunnen zij doen en zegen wat ze willen en een gewoon leven leiden. Bij Onderling Sterk leer je dingen door zelf te doen.
Contactgegevens
Onderling Sterk Land van Cuijk
Kleine Beekstraat 2B
5845 AG Sint Anthonis

Geadopteerd door:
Leden
Er zijn nog geen leden aangemeld.
Bent u lid van deze vereniging? Meld u snel aan en blijf op de hoogte! » Ik ben een lid