18 apr, 14:57
2014
Algemeen
Ingezonden

Koningsdag op de Brink 2014

Op zaterdag 26 april vindt weer het traditionele feest op de Brink in Sint Anthonis plaats. Nu we een Koning i.p.v. Koningin hebben zal het feest voortaan de naam Koningsdag dragen. Deze feestelijke dag begint zoals elk jaar met een fietstocht voor de kinderen. Zij mogen met een al dan niet versierde fiets een route door het dorp rijden. Deze tocht wordt vergezeld door een muziekfiets. De tocht start op de parkeerplaats voor het MFA (tegenover Oele Ton’s Gasterij) en vertrekt om 11:15 uur en zal rond 12:15 uur aankomen op de Brink. Opstellen vanaf 11:00 uur. Alle kinderen worden uitgenodigd om hier met hun versierde fiets, step, skelter of bolderkar aan mee te doen. Ouders / verzorgers zijn uiteraard ook van harte welkom. Aan alle bewoners in de straten waar de optocht jaarlijks door trekt, het verzoek de vlag uit te hangen of het huis en de straat te versieren.

Na een flinke tocht, inclusief een bezoekje aan het verzorgingstehuis Op ‘t Hoogveld, komt de optocht om ongeveer 12:15 uur aan op de Brink in Sint Anthonis. Daar vindt dan ook meteen de prijsuitreiking plaats voor de mooist versierde voertuigen.

Van 12.30 tot 16.00 uur is er uiteraard weer een uitgebreid spellenprogramma met tal van nostalgische oranjespelen, een voetbaltoernooitje en wie weet wat allemaal nog meer… De deelname aan alle activiteiten is geheel gratis. Doch we zijn blij met elke vrijwillige bijdrage. Onze opvallende spaarpot, het roze spaarvarken, is aanwezig.

Alle kinderen en ouders uit omliggende dorpen zijn van harte welkom, zo ook de kinderen die in ons dorp op vakantie zijn en op de nabij gelegen campings verblijven.

JIJ KOMT TOCH ZEKER OOK?