2018
Nieuws

Mat Achates afgetroefd, zwaar bevochten zege Milsbeek

Mat Achates op eigen veld afgetroefd door Juliana Mill

Blijkbaar ligt het spel van Juliana niet lekker bij Achates. Vorig seizoen speelde werd het thuis 0-0 en uit werd met 5-2 verloren. Met slechts 3 punten uit 6 wedstrijden staat Juliana in de onderste regionen. Aan scheidsrechter Coen van Straaten uit Boxmeer lag het zeker niet, want hij was met afstand de beste man binnen de lijnen. Met zijn 18 jaar een aankomend talent, die naar verluid goed wordt begeleid door de KNVB. (Door Jan Broekman)

Lees hier het wedstrijdverslag

Achates speelt de eerste helft redelijk, waarbij het spel zich vooral op het middenveld afspeelde. J.P. ten Haaf(polsbreuk) en Jerral Taihuttu moeten geblesseerd daarbij toekijken. De lage zon dwars over het veld was lastig voor beide teams. Het duurde tot de 21. minuut voor Achates zich, na de eerste goed opgezette aanval, had moeten belonen. Taleb Sarkouk gaf een pass op maat aan Jeroey Lekatompessy, die vrij voor keeper Jasper Bergmans slechts de buitenkant van de paal schampte. In de 27. minuut speelt Teun Lemmen zich goed vrij, maar schiet hard net over de lat. De Roodwitten zijn meer in balbezit, maar uitgespeelde kansen zijn er niet. Juliana kan daar weinig tegenover stellen. Even voor de rust mag de Millse formatie tot tweemaal toe een corner nemen, waarbij keeper Sjoerd Peeters er niet goed uitziet, maar gelukkig straft Juliana dit niet af.

De tweede helft is nauwelijks twee minuten oud als Sjors Weijers niet adequaat ingrijpt en de bal uiteindelijk via de borst van Stein Jacops over de doellijn rolt.(0-1) Het doelpunt werkt verlammend op Achates en de spelers verstoppen zich en kunnen elkaar niet oppeppen om samen te vechten voor de gelijkmaker. In de 51. minuut redt Sjoerd Peeters goed als wederom Jacops vrij voor hem opduikt. Als gevolg van blessures moeten Camiel van Geenen(55. min) en Achatesspeler Sjors Weijers (59. min) het veld ruimen. Juliana is zonder echt goed te spelen, toch veel beter dan Achates en in de 70. minuut voorziet uitblinker en werkpaard Justin Jacops zijn neef Stein Jacobs van een niet te missen kans(0-2). Een verdere opvoer van de score door Juliana lag meer voor de hand dan voor de thuisclub. Michel van de Venn, die ook zijn vijfde seizoen op de Niervallei de trainer zal zijn. Hij kon de mentale weerbaarheid van zijn team vanaf de kant ook niet meer corrigeren. Achates kwam niet verder dan een flets kopballetje van Teun Lemmen. Juliana krijgt nog enkele hoekschoppen, maar de stand verandert niet meer.

Zege Milsbeek

Met name door een sterke tweede helft wist Milsbeek een zwaarbevochten zege veilig te stellen tegen het bezoekende DSV uit Sint Anthonis. De 0-1 achterstand bij rust was niet onverdiend maar een onverzettelijk Milsbeek wist deze achterstand om te buigen door doelpunten van Daniël Janssen en Pépé van Hoeve.