Gert-Jan Theunisse Stevens Bikes Combi Classic

Gert-Jan Theunisse Stevens Bikes Classic 29 en 30 maart De Rips
16 Maart 2014
Op 29-30 maart wordt in De Rips weer de Gert-Jan Theunisse / Stevens Bikes Combi Classic georganiseerd.

Gert-Jan komt voor de classic over uit Mallorca waar hij al heel wat jaartjes gevestigd is. Hij maakte vooral naam in de beklimmingen van o.a de Tour de France. In 1988 deed hij dat al samen met Steven Rooks op Alpe d Huez. Van fietsen zal het dit jaar voor hem niet echt komen, in december heeft hij nog een pacemaker in gepland gekregen. Jammer voor hem want fietsen was alles voor Gert-Jan.

Op zaterdag 29 maart is de race classic. We hebben een rit uitgezet voor het gezin en voor de wielrenners waarbij gekozen kan worden uit de afstanden 65-105-120-135 en 160km.
De 65 km is vlak door natuurgebieden en mooie kleine weggetjes. Deze afstand is ook goed te doen op de gewone of elektrische fiets. Met de gewone of elektrische fiets kunt u starten tussen 10.00 en 10.30 uur. De wielrenners starten tussen 08.30 en 10.30 uur.
In de route van de 105km zitten al enkele klimmetjes in, deze route is wat gewijzigd op het laatst en dus iets langer geworden. De 120km is nieuw met enkele klimmetjes door het Reichswald, waarvan eentje best pittig is. De 135 km is er eentje met veel klimmetjes in en om Berg&Dal en omgeving. De 160km is ook nieuw, deze pakt er ook nog de lus van de 120km bij. Onderweg zijn er zoals gebruikelijk weer de nodige pauzeplaatsen.

Op zondag 30 maart is de atc classic. Er is keuze genoeg met de afstanden 30-45-55-65 en 115km.
De 35km is goed voor de beginnende biker of zij die weer op tijd terug willen zijn. In deze afstand zitten wel 2 pittige afdalingen, maar u kunt altijd nog te voet naar beneden indien u de afdaling te stijl vindt. Verder zitten er nog diverse klimmetjes in tot aan de bevoorrading in Milheeze. Daarna is het alleen nog over de hei en door het bos terug. De 65 km krijgt na die bevoorrading nog een pittige lus met vele klimmetjes.
De 45-55km gaat geheel de andere kant op na c.a 5km . De aanloop begint rustig met een enkel klimmetje. Na c.a 20km doemt er een puist in het veld op die enkele malen beklommen wordt, met een uitdagende afdaling. Dan nog een paar km tot de verzorging c.q splitsing. Na deze verzorging is het constant op en af met diverse nieuwe uitdagingen voor de 55/115km rijders, zeker weten dat u hier voldoende uitdaging in kunt vinden. Daarna komt u weer bij dezelfde verzorgingspost terug, waarna u de resterende km af kunt werken. Met nog diverse klimmetjes te gaan, zullen de meeste toch wel voldaan zijn als deze de finish gepasseerd zijn.
Voor alle atb afstanden kan tussen 08.00 – 10.00 uur gestart worden.

Op beide dagen is er tijdmeting voor de hele/halve marathon rijders. Er worden ook foto’s gemaakt welke tegen een kleine vergoeding kunnen worden afgenomen. Van het inschrijfgeld van de marathonrijders gaat 1 euro naar het Fonds Gehandicaptensport, waar Gert-Jan ambassadeur van is.
Verder heeft de organisatie (Stichting ATB Classic) op beide dagen ondersteuning van zangkoor Spired, voetbalvereniging Fiducia, KBO, EHBO en een mtb clubje. Al deze verenigingen krijgen uiteraard ook een gedeelte van de opbrengst om de clubkas te spekken.
De voorinschrijving voor alle afstanden in reeds geopend. Zie hiervoor onze website www.gertjantheunisseclassic.nl Door gebruik te maken van de voorinschrijving heeft u korting op het inschrijfgeld. Inschrijven op de dag zelf is uiteraard ook mogelijk.
Contactgegevens
Gert-Jan Theunisse Stevens Bikes Combi Classic
Blaarpeelweg 18
5764 PP De Rips

Geadopteerd door: