07 mei, 12:00
2018
Nieuws

Achates wint derby tegen Heijen, verlies Milsbeek

De spelers van Achates hadden er zin in na twee kwalitatief mindere thuiswedstrijden. Ondanks de hitte was het tempo hoog en combineerde de thuisploeg naar hartenlust, waarbij de weerstand van Heijen erg matig was. Dat werd ook vertaald in de uitslag want bij rust was het al 3-0. De eindstand werd uiteindelijk 4-0 maar had voor hetzelfde geld het dubbele kunnen zijn. (Verslag door Jan Broekman)

Verslag eerste helft

Al na vijf minuten wordt Teun Lemmen op rechts goed diep gestuurd en hij omspeelt knap de pas zestien jarige doelman Jorick Roelofs (1-0). Vooral op snelheid wordt Heijen afgetroefd en dit blijkt wederom als Jeroey Lekatompessy in de 17e minuut verdediger Jerral Taihuttu op rechts wegstuurt. Ongehinderd kan hij op de Heijense keeper afsnellen en de 2-0 binnenschieten. Even later verzuimt Taihuttu de bal breed te leggen, anders was de wedstrijd al binnen 25 minuten beslist. De prima leidende scheidsrechter Van de Moosdijk last vanwege de hoge temperatuur terecht halverwege de eerste en tweede helft een drinkpauze in. In de 31e minuut zet Teun Lemmen op links dicht bij de achterlijn drie spelers te kijk en zet scherp voor, waarna Jeroey Lekatompessy op de paal schiet, maar Taleb Sarkouk kan de terugkomende bal simpel binnenschieten (3-0). Achates laat de teugels wat vieren en een paar minuten later maakt Thijs Kusters zich op rechts goed vrij, maar keeper Hein de Jager weet de bal net naast te tikken. In de 40e minuut krijgt Heijen opnieuw een mogelijkheid voor een tegentreffer, maar wederom is De Jager alert en de afgeslagen bal wordt knullig door Tim van Bree over het lege doel geschoten. Paul Toonen stift op aangeven van Siem Loeffen nog over de Heijense veste en daarmee wordt de eerste helft afgesloten.

Verslag tweede helft

Al na een paar minuten loopt keeper Hein de Jager een liesblessure op en wordt vervangen door jeugdkeeper Sjoerd Peeters. In de 53e minuut legt Siem Loeffen een splijtende pass op de stropdas van Jean Paul ten Haaf, die perfect teruglegt op Teun Lemmen. Zijn inzet wordt nog gekeerd, maar de vervolginzet van Jeroey Lekatompessy is keeper Roelofs te machtig (4-0). Achates speelt de wedstrijd efficiënt en zeker effectief uit, zonder al teveel inspanningen te hoeven leveren. Teun Lemmen kan rond de 67e minuut de 5-0 maken, maar zijn mislukt schot strandt op de Heijense goalie en caramboleert voor de voeten van JP ten Haaf, die geen vervolg weet te geven aan dit buitenkansje. In de 75e minuut lukt dit J.P. ten Haaf wel, maar nu wordt de goal afgekeurd voor buitenspel. De bijna 40-jarige Bas Wijers schiet even later van zeker 35 meter hard op de paal en daarmee is de enige opleving en het enige wapenfeit van Heijen in de tweede helft ook wel vernoemd. Lemmen gaat na een mooie sleepactie op de keeper Roelofs af, maar meer dan een corner levert het niet op. Zonder veel blessuretijd fluit de scheidsrechter in de 91e minuut voor de laatste keer.

Op bezoek in Sint Anthonis wist Milsbeek niet tot goed voetbal te komen, vooral omdat DSV dat niet toeliet. Er stond veel op het spel voor Milsbeek want bij winst was er nog kans op de derde periodetitel. De 2-0 nederlaag maakte aan die aspiraties een eind en moest Milsbeek zelfs gemeentegenoot Achates aan zich voorbij laten gaan op de ranglijst in de vierde klasse G.