01 mrt, 14:40
2014
Algemeen
Ingezonden

GEMEENTEPAGINA VOORTAAN IN OMSTREEKS

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat met ingang van week 9 (24 februari) het gemeentenieuws te publiceren in huis-aan-huisblad de Omstreeks. Nadat de PeelrandWijzer in juni 2013 ophield te bestaan, is gekozen voor de Maasdriehoek. Op 24 september 2013 is vanuit een lokaal initiatief de Omstreeks gestart. Het college van B&W heeft in haar besluit om de gemeentepagina voortaan in de Omstreeks te plaatsen, het lokale karakter van dit huis aan huis blad en de prijs/kwaliteitverhouding meegewogen. Het gemeentenieuws wordt ook aangeboden op de website van de gemeente. Vaak vindt u hier uitgebreidere informatie én de volledige openbare bekendmakingen. U kunt uzelf ook abonneren op de e-mailservice bekendmakingen van Overheid.nl (zie de banner op de gemeentelijke website). U krijgt dan de actuele bekendmakingen op basis van de door u opgegeven criteria in uw e-mailbox. Mocht u Omstreeks niet (wekelijks) ontvangen dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met de redactie van Omstreeks via 0485 385868 of op www.omstreeks.nu/contact.

BETSIE ARTS KONINKLIJK ONDERSCHEIDEN

Mevrouw Betsie Arts (62) zat maandagavond nietsvermoedend de KVO vergadering voor in dorpshuis ’t Stekske toen burgemeester Sijbers binnenkwam. Zij was blij verrast en nam de blijk van waardering voor haar inzet voor de gemeenschap van Stevensbeek duidelijk aangeslagen in ontvangst. Verdiensten 1978 tot 1983 Bestuurslid van Sportvereniging Stevensbeek (SVS). Mevrouw Arts was onder andere initiator van het straatvolleybaltoernooi. 1983 – 2004 Organisatoren regisseur van de jaarlijkse Pronkzittingen en samensteller van het jaarlijks programmaboekje van Carnavalsvereniging D’n Leppenbemmel te Stevensbeek. In 2004 werd mevrouw Arts uitgeroepen tot Vrouw van het Jaar als dank en blijk van waardering voor haar inzet voor de gemeenschap. 1984 – 1990 Secretaris van de RK. Basisschool te Stevensbeek. 1991 – heden Voorzitter van de Katholieke Vrouwenorganisatie (KVO), afdeling Stevensbeek. Mevrouw Arts is ook verantwoordelijk voor de jaarlijkse excursies naar het buitenland, evenals de dagtrips, bedevaartreizen binnen Europa en kortere, tweedaagse reizen. Zij organiseert en coördineert de reizen en fungeert tevens als reisleider. Daarnaast maakte het bestuur van de KVO tot voor kort onder leiding van decoranda het plaatselijk kerkgebouw schoon. Voorts collecteert zij voor het Nederlandse Rode Kruis. Decoranda zit sinds 2001 namens de afdeling Stevensbeek in de commissie Levensbeschouwing Cultuur en Welzijn van de KVO, kring Cuijk. Sinds meerdere jaren vervangt zij de voorzitter vanwege ziekte. Zij adviseert in die hoedanigheid het bestuur van de KVO Gewest (in hoogtijdagen ca. 33.000 leden) op de terreinen van levensbeschouwing, cultuur en welzijn, en heeft als specifieke taak om de jaarvergaderingen te organiseren. De tak LCW is mede dankzij de inzet van decoranda doorontwikkeld tot wat deze nu is. Zij is tevens initiator en organisator van de speciale KVO-LCW-reizen. 1998 2003 Raadslid (namens de fractie Kern en Punt) van de gemeente Sint Anthonis. Daarnaast had zij zitting in de gemeentelijke Commissie Burgerzaken en de commissie Middelen.

Samenwerking in Noordoost-Brabant zorgt voor impuls aan agrifoodsector

20 gemeenten en 2 waterschappen tekenen voor AgriFood Capital Tijdens de eerste Bestuurlijke Regiodag 2014 in De Ruwenberg, Sint-Michielsgestel, hebben 20 gemeenten en 2 waterschappen uit Noordoost-Brabant getekend voor AgriFood Capital. Hiermee legt de lokale overheid een stevig fundament onder de ambitie om de regio in 2020 te ontwikkelen tot dé innovatieve topregio in Agrifood. Een ambitie die wordt bereikt door verregaande samenwerking tussen overheid, onderwijs en bedrijfsleven. Lees het volledige artikel op www.sintanthonis.nl

OPENINGSTIJDEN MET CARNAVAL Tijdens de carnavalsdagen, maandag 3 en dinsdag 4 maart a.s., is het gemeentehuis gesloten. Uitsluitend voor het doen van aangifte van geboorten en/of overlijden is de ambtenaar van de burgerlijke stand op genoemde dagen van 10.00 tot 12.00 uur telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 06-53153776.

MAAK CARNAVAL GEEN FEEST VOOR INBREKERS Traditioneel stijgt het aantal woninginbraken in de week voorafgaande aan het carnaval en tijdens dit festijn. Ook gaan veel mensen in deze periode op vakantie. Daarom vragen wij iedereen, net als de politie, extra alert te zijn op verdachte situaties in hun woonomgeving en deze ook bij de politie te melden.

Voor tips waar u mee aan de slag kunt en wat u moet doen of laten om een inbreker zo min mogelijk gelegenheid te geven, verwijzen wij u naar het volledige artikel op de website van de gemeente en http://www.politie.nl/onderwerpen/woninginbraak.html Lees het volledige artikel op www.sintanthonis.nl

INTERACTIEVE LEZING Mantelzorg

Op 8 april organiseert het steunpunt mantelzorg de interactieve lezing “Dun IJs”. Elly van Rijnbeek, auteur van het boek “Dun IJs” verzorgt deze lezing. Dun ijs is het verhaal van ruim 1 miljoen mantelzorgers in Nederland die zich om hun ouder wordende ouders bekommeren.

Op dinsdag 8 april vertelt Elly haar verhaal in het dienstencentrum, Zwaanstraat 7 in Cuijk van 19.30-21.30 uur. De bijeenkomst is voor mantelzorgers uit het Land van Cuijk. Voor meer informatie en aanmelding voor deze interactieve lezing kunt u contact opnemen met het steunpunt mantelzorg telefoon 0485-846739, email info@mantelzorglvc.nl Lees meer over de inhoud van het boek op www.sintanthonis.nl

BEKENDMAKINGEN De volledige bekendmakingen vindt u in het elektronisch gemeenteblad op www.sintanthonis.nl

WEEK 8 1. Gewijzigde vaststelling Structuurvisie Buitengebied Sint Anthonis

  1. Registratie kiezers die onderdaan zijn van een andere lidstaat van de Europese Unie (Verkiezingen Europees parlement) 2b. Verzoek om per brief te stemmen(Verkiezingen Europees parlement)
  2. Kempensbos 5 te Sint Anthonis (aanvraag omgevingsvergunning)
  3. Tweede Stichting 2 te Landhorst (aanvraag omgevingsvergunning)
  4. Noord 8 te Wanroij (aanvraag omgevingsvergunning)
  5. Hapseweg 21 te Wanroij (aanvraag omgevingsvergunning)
  6. Nabij Papenvoortsedijk 1 te Rijkevoort-De Walsert (aanvraag omgevingsvergunning)
  7. Molenstraat 10 te Wanroij (aanvraag omgevingsvergunning)
  8. Vrijstraat 11 te Ledeacker (omgevingsvergunning)
  9. Boxmeerseweg 30 te Sint Anthonis (omgevingsvergunning)
  10. Allemansweg 2 te Landhorst (definitief besluit omgevingsvergunning)
  11. Randweg 43 te Sint Anthonis (intrekking aanvraag omgevingsvergunning)
  12. Lamperen 12A te Wanroij (verlenging beslistermijn)

Week 9

  1. Werkgroep Week van de Goede Doelen Oploo (collectevergunning)
  2. Papenvoortsesteeg 1 te Rijkevoort-De Walsert (aanvraag omgevingsvergunning)
  3. Nabij Radioweg 19 te Stevensbeek (aanvraag omgevingsvergunning)
  4. Toven 1 te Ledeacker (aanvraag omgevingsvergunning)
  5. Loonseweg 24 te Oploo (omgevingsvergunning)
  6. Nabij Papenvoortsedijk 1 te Rijkevoort-De Walsert (omgevingsvergunning)
  7. Den Hoek 12 te Sint Anthonis (omgevingsvergunning)