19 sep, 14:11
2015
Algemeen
Ingezonden

Keukenbazen van start

Keukenbazen, de eerste regionale kookwedstrijd van Noordoost-Brabant voor 10-12 jarigen, is deze week van start gegaan. De finale is op 17 oktober a.s. in ’sHertogenbosch. In een zinderende ‘Mega Live KookBattle’ strijden kookteams dan om een ‘meeloopdag’ met een sterrenkok. Keukenbazen is een initiatief van AgriFood Capital in samenwerking met de gemeenten Oss, Uden, Veghel, Boxmeer, ’s-Hertogenbosch en Cuijk, de basisscholen en het bedrijfsleven in Noordoost-Brabant.

De opdracht voor Keukenbazen is ‘Stel een menu samen met (gezonde) producten uit je eigen buurt’. In teams van twee tot vijf wordt in zes gemeenten in onze regio gestreden om een plaats in de ‘Mega Live KookBattle’ die op 17 oktober 2015 in ‘sHertogenbosch wordt gehouden. Voor deze finale wordt uit iedere gemeente een winnend menu gekozen. Tot 25 september a.s. kunnen kinderen uit groep 7 en 8 hun menu insturen via www.keukenbazen.nl.

Koken met sterren In de ‘Mega Live KookBattle’ koken professionele kookteams samen met de kinderen de zes finale-menu’s voor 50 genodigden uit iedere gemeente, waaronder de bedenkers van het menu en de burgemeester. De menu’s worden beoordeeld door een vakjury. Het winnende team mag een dagje meelopen met een sterrenkok.mDeze week zijn alle kinderen uit groep 7 en 8 in de deelnemende gemeenten via hun scholen geïnformeerd over deze kookwedstrijd.

SmaakBurgemeester De gemeenten die deelnemen aan Keukenbazen zijn Oss, Uden, Veghel, Boxmeer, ’sHertogenbosch en Cuijk. De burgemeester van de winnende gemeente mag zich een jaar lang ‘SmaakBurgemeester van Nederland’ noemen. In de rol van ambassadeurs van Keukenbazen zetten de burgemeesters zich actief in voor deze unieke, regionale kookwedstrijd. En strijden ze om de felbegeerde titel.

Open Doors De kookteams gaan aan de slag met zo veel mogelijk verschillende producten die worden verbouwd of verwerkt in de eigen regio. Door het lokale karakter van de menu’s worden op deze manier naar verwachting zo’n 100 bedrijven uit de regio bij het kookevent betrokken.

Persbericht Een aantal van deze bedrijven is te zien bij ‘Open Doors’, voorafgaand aan de Mega Live KookBattle. ‘Open Doors’ biedt zowel professionals als het brede publiek de kans om kennis te maken met innovaties in de breedste zin van het woord en om de productie van het voedsel van vandaag en morgen te ervaren.

Aanmelden? Open Doors biedt voor ondernemers dé gelegenheid om hun producten en/of . Maar ook om collega-ondernemers te ontmoeten. Bedrijven uit Noordoost-Brabant die zich willen aanmelden voor Open Doors kunnen contact opnemen met Monique de Wit, projectleider Keukenbazen Battle, tel. +31 6 81787029, e-mail m.dewit@agrifoodcapital.nl Keukenbazen is hét podium voor creativiteit, passie, professionaliteit en ….een keur aan lekkernijen van Noordoost-Brabantse bodem. Kijk voor alle informatie op

www.keukenbazen.nl