13 jun, 15:56
2015
Algemeen
Ingezonden

Openluchtconcert fanfare ‘Bereden Wapens’ op Veteranendag

Zondag 21 juni wordt de jaarlijkse veteranendag in Boxmeer gehouden. Die middag zal de fanfare “Bereden Wapens” een openluchtconcert om 13.30 bij de Weijer geven en zijn er optredens van soliste Renee van Bavel.

Het gemeentebestuur vindt het belangrijk dat we als gemeenschap stilstaan bij het feit dat leven in vrijheid niet overal en voor iedereen “de gewoonste zaak” van de wereld is. Soms moet die vrijheid bevochten worden en steeds vaker met de hulp van andere landen en mensen die bereid zijn grote risico’s te nemen.

Het is belangrijk dat we als samenleving beseffen dat wij nationaal en internationaal steeds vaker en meer zullen moeten investeren in die vrede en vrijheid. Het optreden van de fanfare is een geweldige blijk van waardering voor onze mensen die in de wereld een bijdrage aan die vrede en veiligheid hebben geleverd. Het concert is niet alleen voor onze veteranen bestemd, maar voor iedereen die fanfaremuz¬iek waardeert

De Veteranendag begint om 10.30 uur met een kerkdienst in de St. Petrus Basiliek van Boxmeer. Vervolgens gaan de genodigden naar de Weijer voor een ontmoeting en begint om 13.30 uur het voor iedereen gratis toegankelijke concert in het Openluchttheater.