04 jun, 14:15
2018
Algemeen
Martin van Staveren

Schaapscheerdersfeest in Sint Anthonis

.

Schaapscheerdersfeest in Sint Anthonis: avontuur in de natuur voor jong en oud!

SINT ANTHONIS | Het allerleukste evenement voor kinderen midden in de natuur; dat is het Schaapscheerdersfeest in Sint Anthonis. Inmiddels al tientallen jaren een begrip in de wijde regio. Zondag 10 juni is het weer zover. Dan kunnen kinderen, én hun ouders, opa’s en oma’s, weer de hele middag plezier maken.

Voor de allerkleinste bezoekers is het schaapscheerdersfeest één groot avontuur. Bak zelf broodjes boven het kampvuur of knuffel lekker met de dieren in de speciaal ingerichte kinderboerderij. Daarnaast is de scouting St. Patrick aanwezig met een super stoer klimbos en een spectaculaire klimpaal. Jac de Cock biedt diverse leuke workshops voor kinderen aan. Denk aan schilderen op een ezel, uilenballen uitpluizen, tekeningen maken van houtskool, dromenvangers knutselen of een Indianen krachtstok maken van een wilgentak. Wagenspeelgroep Karrespel uit Oploo is ook van de partij. Zij spelen de korte klucht ‘De Paardenvijg’; een dolkomisch stuk van een kwartier dat opgevoerd wordt op een platte kar. Bij de stand van de IVN kunnen kinderen gewapend met schepnetjes, emmers, loepen en zoekkaarten op zoek naar schaatsenrijders, bootsmannetjes of andere watermonsters. Tip, trek wel oude kleding en laarzen aan!

Het begon allemaal met een schaapsscheerder die op ouderwetse wijze schapen scheert. Uiteraard is hij dit jaar ook weer van de partij. Je vindt hem voor de Schaapskooi. Op de heide kunnen bezoekers zien hoe een herder met zijn hond een kudde bijeendrijft.

Strippenkaart
Kinderen kunnen al deze activiteiten zelf beleven met de speciale strippenkaart die voor slecht vijf euro te koop is. “Daarvoor krijg je een middag vullend programma”, belooft Martin van Staveren, voorzitter van Stichting het Schaap.

Kleurwedstrijd
Nieuw dit jaar is de kleurwedstrijd voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Haal bij de Emté, De Heksenboom of bij de bibliotheek in Sint Anthonis de speciale schaapscheerdersfeest-kleurplaat op, kleur ‘m in en win op de dag zelf leuke prijsjes! Elk uur wordt er een winnaar gekozen. De kleurplaat is ook te downloaden via
www.stichtinghetschaap.nl.

Standhouders
Ook voor de volwassen bezoekers is er genoeg te beleven op het Schaapscheerdersfeest. Zo zijn er leuke standjes met producten gemaakt van natuurlijke materialen. “Denk aan wenskaarten met afbeeldingen geïnspireerd op de natuur, voorwerpen van hout zoals vogelhuisjes, maar ook mooie beeldhouwwerken gemaakt van steen”, aldus Van Staveren.

Bereikbaarheid
Vanaf 12.00 uur rijdt er een treintje vanaf de parkeerplaats bij restaurant De Heksenboom (Bosweg 40 in Sint Anthonis) naar de Schaapskooi. De auto kan dan op de grote parkeerplaats bij het restaurant geparkeerd worden. Lopen of fietsen naar de locatie kan ook. De route staat aangegeven.

Meer info
De entree is gratis. Bezoekers zijn welkom van 12.00 tot 18.00 uur. Om de rust van de schapen te garanderen, moeten honden kort aangelijnd blijven. De dag wordt georganiseerd door Staatsbosbeheer, Stichting Het Schaap en Scouting St. Patrick. Voor meer informatie kijk op
www.stichtinghetschaap.nl of www.facebook.com/stichtinghetschaap.