De Peelhistorie Herleeft

De Peelhistorie herleeft 2 en 3 augustus 2014
31 Juli 2014
Het is weer bijna zover : OOGSTTIJD. Van oudsher is de maand augustus DE oogstmaand.
In de tegenwoordige tijd begint het dan bij vele boeren en loonbedrijven te kriebelen, werk aan de winkel. Het koren moet weer geoogst worden, en de moderne landbouw kan niet meer zonder computer en gps. Dat was in vroeger dagen wel anders, lange dagen maken in stof en zweet en de vliemkes kropen in je neus. Oh tegenwoordig maken de loonbedrijven en boeren ook nog wel lange dagen maar toch op een andere manier als vroeger. Toen kende men bijv. nog geen airco, ’n rode zakdoek voor je mond om het ergste stof tegen te houden. Had toch wel iets die goeie ouwe tijd. En stichting de Peelhistorie haalt dit alles weer naar voren op 2 en 3 augustus.

De oude gereedschappen en machines worden weer uit de spreekwoordelijke kast gehaald. Oude rotten uit het vak laten weer zien hoe het er aan toe ging op de akker in die goeie oude tijd. Oude landbouwmachines geven weer akte de presance met diverse oogstdemonstraties. Diverse zeer kundig gerestaureerde waardevolle stationaire verbrandingsmotoren laten zien hoe er op de boerderijen het koren werd gedorst en gemalen in vroeger dagen. Tijdens ons oogstfeest zijn de prachtige Belgische trekpaarden aanwezig en geven demonstraties met zelfbinder en ploeg. De plaggenhut die nu al weer voor het achste jaar het oogstterrein siert, is door leden van Stichting historisch Peelpark uit America geheel “aan kant gemaakt” en opgesierd met antieke spullen uit de Peel.

Op zaterdagmiddag trekt er weer een bonte stoet van oude landbouwvoertuigen en ander antiek rollend materiaal in optocht door het prachtige Brabantse land. En na terugkomst word de feesttent voorzien van live muziek een gezellig onderkomen waar iedereen welkom is. Op zondag een herhaling van dit alles met in de loods een royale onderdelen / ambachtenmarkt waar men allerlei spullen te koop aanbied en diverse stukjes huisvlijt te zien zullen zijn. Dit alles word u aangeboden op een 5 hectare groot terrein voorzien van een gezellige tent met groot terras omlijst door sfeervolle muziek en waar men na afloop voorzien van een hapje en of drankje voldaan huiswaarts kan keren.

Stichting de Peelhistorie nodigt iedereen, deelnemers en publiek dan ook uit om ons evenement op te luisteren of te bezoeken. U bent van harte welkom.
Dit alles staat te gebeuren op 2 en 3 augustus a.s. aan de hondsbergweg 4, 5843 AT te Westerbeek; gemeente Sint Anthonis. Aanvangstijden zijn beide dagen om 10.00 uur.
Contactgegevens
De Peelhistorie Herleeft
hondsbergweg 4
5843 AT Westerbeek

Geadopteerd door: